С малко практика и много любов се получават вкусотии. Може да потрябват и продукти, но нека не ставаме прозаични ;-)
Постинги в блога от Ноември, 2013 г.
28.11.2013 21:13 -
Шоколадов кекс с шоколад
Една от причините да правя сладкиши с мнооого шоколадов вкус е защото те са любимите на моята принцеса- дъщеря ми. Този път отново (защо ли не ме изненадва) поръчката беше за десерт със силно подчертан шоколадов вкус.
Казват, че когато...
Казват, че когато...
27.11.2013 22:28 -
Овесен сладкиш с орехи и стафиди
Това е рецепта от списание „Кулинарен уикенд „. В Карфур продават едни сладкишчета с овесени ядки, плодове и разни други ядки. Това е същото, но в доста по- голям размер. Нещо като диетичен кекс.
Имах рецептата от доста вре...
Имах рецептата от доста вре...
26.11.2013 21:22 -
Пататник (или нещо такова)
Не твърдя, че е това истински пататник, защото не съм специалист на родопска кухня. Намерих рецептата в Нета и реших да опитам. Не е лошо, но не е и върха на кулинарното изкуство. Просто, едно разнообразие на масата. С домати и червено в...
25.11.2013 19:41 -
Кодрит Кадир (сладкиша Чудо)
Ако сте от ония българи, които като чуят за крем „Карамел” и започват да се облизват, този сладкиш е за вас. Ако искате доказателство, че от вас може да излезе кулинар- задължително пробвайте това чудо на кулинарията.
Лично ...
Лично ...
24.11.2013 20:42 -
Броколи „Жоси”
Тази рецепта е моя измишльотина, т.е. запазена марка. Как е измислих, ще кажа по- надолу. Името идва от името на топеното сирене, което много уважавам и винаги използвам. Не, не съм рекламен агент на „Жоси”, просто ме кефи си...
23.11.2013 18:16 -
Ориз по манастирски или маслини по славянски
Не знам защо в последните години, когато някой сложи ориз в някое ядене и веднага го кръщава „Нещо по си по славянски”. Ако вместо ориз сложи маслини, яденето става „Нещо си по манастирски”. Не са лоши рецептите, ...
14.11.2013 20:45 -
Пилешки пръчици с топла гарнитура
Като бях малък, когато майка направеше някое „по така” ядене и ние със сестра ми казвахме, че сме на „ресторанция”. Та, ето ви една рецепта за да се почувствате, че сте на „ресторанция”.
Пилешките пр...
Пилешките пр...
13.11.2013 19:42 -
Бг Суши
Бг Суши
(всички права запазени)
Суши може да е японска патентована марка, но кой казва, че в България не може да се модифицира. Речено сторено. Кой ще ходи да събира водорасли и после да ги пасе. Друго си е Бг палачинката. Става и за осн...
(всички права запазени)
Суши може да е японска патентована марка, но кой казва, че в България не може да се модифицира. Речено сторено. Кой ще ходи да събира водорасли и после да ги пасе. Друго си е Бг палачинката. Става и за осн...