Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.05.2012 23:53 - Хрупкави палачинки с пиле
Автор: itcook Категория: Рецепти   
Прочетен: 5458 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 11.05.2012 10:15


Понякога човек може да открие нещо красиво дори и на боклука. Понякога може да ти сервират нещо вкусно дори и в работническия стол на фирмата. Там където, ако си затвориш очите няма да можеш да разбереш какво ядеш, толкова е безвкусно всичко.

Скоро в менюто за деня имаше „Хрупкави палачинки с пиле”. С колежките пак си затваряхме очите при яденето, но този път от удоволствие. Аз не ги затварях, за да се любувам на колежките.

Реших да синтезирам сам рецептата и да я пробвам в къщи. То взе, че стана. В този момент ми дойдоха непредвидени гости. Дори харесаха палачинките. Да са живи и здрави колежките, че ме заведоха в стола.

image
 

 Време за приготвяне: около 1 час, без варенето на пилето

 

Продукти (за 5 палачинки):

За палачинките:

1 яйце;

1 ч.ч. брашно;

1 ч.ч. прясно мляко;

Ѕ ч.ч. вода;

сол;

 

За плънката:

200 гр. сварени пилешки гърди (два броя неголеми);

300 гр. гъби;

100 гр. пушено топено сирене;

2 с.л. масло

сол;

смлян черен пипер;

червен пипер;

олио;

 

Сос:

1 с.л. брашно;

3 с.л. олио;

1 ч.ч. студен пилешки бульон;

 

За панировката:

1 яйце;

 Ѕ ч.ч. брашно;

Ѕ ч.ч. бира;

1 пликче корнфлейкс;

 

Приготвяне:

Сварете пилешките гърди до пълна готовност. Внимавайте. Имат навика много хубаво да се пенят и да кипят, ако има капак върху съда.

След сваряването, свалете ги от котлона и ги изстудете. Нарежете месото на парченца около 1 см.

Разстопете маслото в тиган. Запържете леко пилешкото месо за да се овкуси. Посолете. Поръсете с черен пипер и червен пипер. Пържете още около 1 мин и свалете от котлона.

Измийте гъбите и ги нарежете на средни парченца. Сложете 1-2 с.л. олио в съд и задушете гъбите. Посолете.

Разбийте 1 яйце с щипка сол. Добавете 1 ч.ч. брашно, 1 ч.ч. мляко,  Ѕ ч.ч. вода и щипка сол. Ако нямате мляко, сложете само вода. Разбийте много хубаво. Това е сместа за палачинките.

Направете 5 палачинки в плосък тиган.

image

Загрейте тигана без нищо в него на максимална температура. Изсипете малко смес в него, колкото съвсем тънко да се покрие дъното. Печете до като се отлепи палачинката от дъното на тигана. Обърнете с ръка палачинката, за да се опече и от другата страна.

Сложете 2-3 с.л. олио в тиган. Като се сгрее, добавете 1 с.л. брашно. Като леко пожълтее брашното, добавете бульона. Сипвайте по малко и бъркайте за да не се получат бучки. Ако не е необходимо, не използвайте всичкия бульон. Трябва да се получи сос с консистенция на гъста боза.

Включете фурната на горно и долно печене на 180 градуса.

Във всяка палачинка сложете част от пилето, гъбите и няколко парченца пушено топено сирене.

image

Залейте плънката със соса. Не прекалявайте. Не повече от 2-3 с.л.

В края на палачинката слагайте по- малко плънка.

Завийте палачинката на руло.

image

Изсипете корнфлейкс в средата на двоен вестник. Загърнете вестника. С точилка или бутилка натрошете корнфлейкса.

Разбийте яйцето в съд с дъно с диаметър колкото е дълга палачинката. Добавете брашното и бирата. Разбийте хубаво.

Застилете тавичка с готварско хартиено фолио.

Всяка палачинка оваляйте в яйчната смес. След това я оваляйте в натрошения корнфлейкс. Слагайте палачинката в тавичката.

Печете около 10-15 минути.

image

 

Съвети:

Сместа за палачинки е универсална. Така можете да правите и палачинки за закуска, за десерт или за каквото пожелаете. При приготвянето им може да се правите на професионалист и да обръщате палачинките в тигана с замах. Естествено, че има опасност да събирате палачинката от земята, но то това е очарованието на готвенето. Още по ефектно е да я залепите на тавана.

               Пилето може и да не го варите. Може да го задушите в малко олио под похлупак. За 10-15 мин е готово. Дори става по- сочно.

Соса не е задължителен. Може и без него, но стават малко по сухи. Опитайте. Не слагайте кетчуп. Това е гавра с храната.

Вместо корнфлейкс, може да ползвате някакви семена- слънчогледови, сусам или др. Избора в Ваш. Може и галета.

               При следващото готвене на рецептата не използвайте панировката, а настържете кашкавал върху палачинките и запечете леко във фурната на грил. Ето Ви нова рецепта. Вместо пилешко, сложете бекон- още една рецепта. Експериментирайте.



Тагове:   пиле,   рецепти,   гъби,   палачинки,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
1. jivi93 - ***
19.05.2012 13:44
Чудесна рецепта!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: itcook
Категория: Рецепти
Прочетен: 696354
Постинги: 87
Коментари: 88
Гласове: 166
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930