Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.05.2012 22:30 - Чийз торта с ягоди
Автор: itcook Категория: Рецепти   
Прочетен: 4635 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 13.05.2012 08:54


Ще ги стигнем ли х’американците?

Нито сиренето им сирене, нито зеленчуците им зеленчуци, та и Батман носи пижама с образа на бат’ Бойко.

 

В тая връзка, колко сме по- напред от тях се сетих:

"Копали руснаците изкоп в дълбочина и на 100 м намерили LAN кабел. Путин обявил: 

- В Русия преди 100 години сме имали кабелен Интернет. Руската нация е велика.

В САЩ копали още по-дълбоко. На 200 м намерили оптичен кабел. Обама заявил:

- В Америка преди 200 г сме имали Интернет по оптика. Велики сме.

В България подминали тия дълбочини и продължили надолу. Нищо. На 500 м- отново нищо. Бат" Бойко дал интервю:

- В нашата страна преди 500 г сме имали WiFi. "

Няма ние да ги стигаме, те ще ни гонят.

 

Това не ни пречи да си направим по американски тертип крем със сирене. За по модерно, можем да му казваме „Чийз крем”. Ама те и да искат не могат да докарат вкуса на нашето сирене и нашите ягоди. Така, че този десерт си е нашински.

Тортата е супер лесна и бързо се приготвя- направо си е мързелива. На вкус е непретенциозна, но свежа и приятна.

 image

Продукти:

За блата:

-   3 яйца;

-   1 ч.ч. захар;

-   1 ч.ч. брашно;

-   7 с.л. вода;

-   1 ч.л. бакпулвер;

-   2 ванилии.

 

За заливката:

-   1 к.ч. вода;

-   2 к.ч. захар.

 

За крема:

-   2 пак. сирене „Крема”;

-   100 гр. заквасена сметана;

-   50 гр. пудра захар;

-   2 ванили;

-   2 пак. желатин;

-    ягоди (за украса).

 

Приготвяне:

Разделете белтъците от жълтъците. Разбийте с миксер жълтъците, захарта, водата и ванилията. Трябва да се получи нещо като рядък крем.

Разбийте белтъците с щипка сол.

Пресейте брашното с бакпулвера. Добавете го към жълтъците. Бъркайте с дървена лъжица. Добавете и белтъците към сместа. Разбъркайте за да хомогенизирате сместа.

Сглебете си формата за печене. Леко я намажете с олио и поръсете с брашно. Изсипете тестото във формата. Печете на 160 градуса около 20 минути. Надига се не повече от 3-4 см.

Като изкарате блата от фурната оставете го за 5 минути на топло и после сложете на хладно за да изстине хубаво.

До като изстива започнете с крема. В дълбок съд разбийте сиренето „Крема”, сметаната, захарта и ванилиите. Разбивайте до като се получи гладък крем.

Сложете желатина в Ѕ чаша топла вода и го разбъркайте. До 10 мин трябва да се е разтворил във водата. Ако не се е разтворил, сложете чашата във гореща водна баня и бъркайте до пълно разтваряне.

До като бъркате крема сложете да заври водата и захарта за заливката. Като заври и се разтвори захарта, отстрането от котлона.

Ако блата е изстинал, с помощта на лъжица внимателно залейте блата със заливката. Напоете го целия.

Съберете крема и желатина. Разбъркайте хубаво.

Изсипете крема върху блата и го разстилете с помощта на дълъг нож.

Сложете тортата в хладилник за около 30 мин за да се стегне крема.

Извадете от хладилника. Крема се е стегнал достатъчно и може да продължите с украсата от ягоди.

image

Сложете за още 1 час в хладилника преди да сервирате.

 image
Благодаря на колегите за невероятния сервиз за торта.

Съвети:

Ако направите крем с двойна доза продукти, може да разделите блата на две и да сложете междинен слой чийз крем. Ще стане по- вкусна.

Блат се разделя с дълъг нож или с конец. Хващата конеца в двата му края и с движения на ляво, на дясно, придърпвате към себе си, през блата.

Вместо сирене „Крема” може да ползвате сирене „Филаделфия”. По- вкусно и по- скъпо е.

 



Тагове:   торта,   рецепти,   ягоди,   чийз крем,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: itcook
Категория: Рецепти
Прочетен: 696504
Постинги: 87
Коментари: 88
Гласове: 166
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930