Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.05.2012 23:37 - Печена свинска плешка
Автор: itcook Категория: Рецепти   
Прочетен: 20723 Коментари: 0 Гласове:
3



Дойде сезона на бирата. То за мене бирените сезони са четири, но хайде да приемем, че сега е най- традиционният бирен сезон. С какво най- добре върви бирата? С цаца ?!? Яжте си я тази плява. Аз предпочитам пивото с печена мръвка- ароматна, сочна, с коричка. Мръвката може да бъде свинска, телешка, агнешка, заешка и каквото там се сетите. Важното е да е мръвка. Та като казах заек се сетих за една заешка история:

„Зайчето и видрата били приятели. Много се обичали.

Зайчето предложило:

- Хайде да се оженим и да живеем заедно!

- Ама как? Ти си заек, a аз - видра...

Зайчето казало, че силата на тяхната любов е по-голяма от стереотипите и междурaсовите съобрaжения.

Заживели на семейни начала... И любовта им - любов, и разбирателството им разбирателство, и сексът им - чуден. Само деца си нямали. Натъжили се. Зайчето казало:

- Да не би да нямаме деца, понеже аз съм заек, a ти - видра? Хайде да отидем при бухала, той е умен и знае много.

Отиват и го питат:

- Бухльо, кажи, защо нямаме деца? Защото сме заек и видра ли?

Бухалът им казал:

- Вие идиоти ли сте?... Деца нямате, защото и двамата сте момчета!”

 image

Порции: 5- 6

Продукти:

-   1 обезкостена свинска плешка (около 1.5 кг);

-   1 ч.ч. вино;

-   1 ч.ч. вода.

 За сухата марината:

-   4 ч.л. горчица;

-   2 ч.л. мащерка;

-   2 ч.л. чесън на прах;

-   черен пипер;

-   сол.

 

За течната марината:

-   3-4 с.л. олио;

-   2 ч.л. кимион;

-   2 ч.л. кориандър;

-   2 ч.л. чесън на прах;

-   1 ч.л. черен пипер;

-   1 ч.л. сол.

 За соса:

-   4 с.л. мед;

-   3 с.л. соев сос.

 Гарнитура:

-   картофи;

-   моркови;

-   броколи.

 

Приготвяне:

След като купите една обезкостена свинска плешка, ще установите, че дебелината на месото е около 6-7 см и може да се навие на руло.

Първо, разстилете месото. От едната страна, която сте решили, че ще бъде вътрешна за бъдещото руло слажете подправките за сухата марината. Намажете с горчица. След това поръсете с чесън на прах, черен пипер и мащерка. Сложете и малко сол.

image

Завийте месото на руло. Лично аз го връзвам на две места с шивашки конец. Избирам черен, защото цвета е неутрален и пасва на шарените подправки.

В купичка смесете олиото и всички подправки за течната марината. Намажете цялото месо отвън.

image

Сложете месото в тавичка. Добавете виното и водата в тавичката. Завийте тавичката с алуминиево фолио. Сложете в хладилника за 6-8 часа.

Печете на 180 градуса около 2 часа.

Смесете в купичка меда и соевия сос. След 1 Ѕ часа извадете тавичката от фурната. Махнете фолиото. Добавете в тавичката, около месото зеленчуците за гарнитура. Поръсете със сол зеленчуците. Намежете месото със соса. Сложете отново във фурната.

На всеки 10 минути вадете месото, мажете със соса и го връщайте във фурната. Като свърши соса, запечете на грил месото за 10 минути.

Сервирайте месото нарязано на филийки със част от гарнитурата.

image

 

Съвети:

Изброените подправки не са задължителни. Използвайте каквото имате. Ако обичате лютиво, сложете и лют червен пипер от вътрешната страна и в соса. Комбинирайте и експериментирайте както намерите за добре.

За гарнитура ползвайте такива зеленчици, които обичате.

Ако обичате мръвката „а’лангре”, печете по- малко от 2 часа.



Тагове:   рецепти,   свинско,   плешка,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: itcook
Категория: Рецепти
Прочетен: 696235
Постинги: 87
Коментари: 88
Гласове: 166
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930