Може би основно, може би ордьовър- има ли значение. „Върви” с концентрат, „върви” и с бира- на всеки му според вкуса му. Аз я ползвах за вечеря с бира за разнообразяване на менюто.
На някой може да му дойде в повече майонеза с кисели краставички посред лято, но същите може да твърдят, че и бирата не е питие за през зимата. Аман от разбирачи. Да пият боза през всички сезони.
Порции: 5-6 броя
Продукти:
- 1.2 кг картофи;
- 100 гр. масло;
- 500 гр. сварено и обезкостено пилешко месо;
- 300 гр. майонеза;
- 100 г р.кисело мляко;
- 5 бр. сварени яйца;
- 100 гр. прясно мляко;
- 100 гр. маслини;
- 4-5 бр. кисели краставички;
- копър;
- сол;
- черен пипер;
- чесново брашно.
Приготвяне:
Сварете картофите. Обелете ги преди или след като ги сварите- както решите. Направете пюре от тях докато са топли с помощта на ръчен пасатор. Добавете маслото. То ще се стопи от топлината. Добавете и прясното мляко, и добре разбъркайте. Овкусете с копъра, черния пипер и солта.
Сварете яйцата поне 15 минути. Изстудете ги в студена вода.
Сглобете форма за торта с отделящо се дъно. Намажете я съвсем леко с олио. Изсипете половината от пюрето във формата. Разстилете го и го притеснете по дъното.
Нарежете на дребно пилешкото месо.
Разпределето го върху картофите.
Смесете киселото мляко и около 200 гр. от майонезата. Овкусете със сол и черен пипер. Залейте пилето със млечната смес. Поръсете го с чесновото брашно.
Нарежете киселите краставички и маслините на кръгчета.
Подредете краставичките върху млечната смес.
Настържете яйцата на едро върху краставичките. Върху тях разпръснете маслините.
Изсипете останалото картофено пюре върху маслините и го разстилете.
Оставете тортата поне 1 час в хладилника за да се стегне.
След като я извадете от хладилника, освободете тортата от формата. Намажете я цялата с майонеза. Украсете я по Ваш вкус.
С какво ще трябва да се разделите през т...
С ПОЖЕЛАНИЕ ЗА ЕДНА ПО -УСПЕШНА И ЩАСТЛ...