Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.07.2012 19:38 - Хрупкави пилешки пръчици
Автор: itcook Категория: Рецепти   
Прочетен: 10824 Коментари: 2 Гласове:
8

Последна промяна: 25.07.2012 10:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Представявам ви рецептата за това което предлагат във всяко заведение като мезе на бирата. Може да го срещнете като „Хрупкави пилешки пръчици”, „Хрупкаво пилешко”, „Пилешки червейчета” (звучи малко зловещо) и какво ли още не. Вкуса е един, имената- много. Важното е да има бира.

Със семена вкуса е „по- така”. Със корнифлекс просто хрупка, а със семена има друг вкус. Може да си направите Чеснов сос и ... бирата няма да стигне.

„Събрали се двама приятели да пийнат и да си припомнят старите времена.

Седнали на масата и единият попитал:

- Е, какво ще пием? Ракия или вино?

- И бира!”

Естествено.

Не Нокиа, а бирата свързва хората.

 image

Продукти:

-   пилешки филе (гърди) или бон филе;

-   1 ч.ч. бира;

-   2-3 ч.ч. брашно;

-   2 яйца;

-   „Подправка за скара и барбекю” на Picantina;

-   олио;

-   смес семена за хляб (мак, слънчоглед, сусам и др.);

-   корнифлекс;

-   сол;

-   лют пипер (по желание).

 

Приготвяне:

Ако сте купили бон филе, нарежете го на две по дължина. Ако имате гърди (нямам предвид, че сте от женски пол, а че сте купили пилешки гърди), нарежете ги на лентички като на снимката.

image

За овкусяване ползвам „Подправка за скара и барбекю” на Picantina.

image

Не ми плащат за реклама, но не съм под ударите на СЕМ и за това ви давам и снимка на тази подправка. За мене е една от най- добрите за тези цели. Става за всякакви меса и е много вкусна. Това е смес от много подправки и разни химикали, но си я бива и я препоръчвам. Пък току виж ме видял някой от тази фирма и ме абонира до живот за нея, за това, че и правя реклама.

Ако обичате пикантно или дори люто, сега е момента да сложите лютия пипер.

Може да овкусите и с чесън на прах.

Правите паста „Патафри” (Pate a frire). Ползва се за панировка. За целта се използват 1 чаша бира, 1 чаша брашно и 2 яйца.

Изсипете брашното в дълбок съд и направете малко кладенче в него. Сложете яйцата в него. Естествено, че трябва да ги счупите и да ги ползвате без черупките. Би билo твърде идиотско да пуснете яйцата с черупките в брашното.

Разбъркайте с лъжица.

image

Добавете бирата и продължете да бъркате. Трябва да се получи не много гъста каша.

image

Загрейте олиото. В една чиния сложете 1-2 чаши брашно. В друга чиния сложете семките и в трета чиния сложете добре натрошения корнифлекс.

image

image

Майстърлака е следният. Вземете една пилешка лентичка. Слажете я в брашното. Оваляйте я хубаво, като муле в праха на село. След това я топнете в яйчната паста. После, оваляйте парчето в семената ИЛИ корнифлекса- по избор. Сложете парчето в олиото. Пържете до получаване на вкусен загар.

image

Редувайте семената и корнифлекса.

Това е всичко- просто и вкусно.




Гласувай:
8
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
1. janabel - Става много.
29.07.2012 18:32
Може цял взвод да нахраните, нали?
цитирай
2. itcook - Зависи от взода ;-)
29.07.2012 19:46
А може би и от количеството на пилешкото. Което в същност не съм указал колко е ;-)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: itcook
Категория: Рецепти
Прочетен: 452606
Постинги: 87
Коментари: 88
Гласове: 160
Архив
Календар
«  Септември, 2017  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930