Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.08.2012 18:35 - Японски дунапренен чийзкейк
Автор: itcook Категория: Рецепти   
Прочетен: 6121 Коментари: 2 Гласове:
9

Последна промяна: 02.08.2012 14:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Стигнах до извода, че японците били много „стиснати”, но хитри. С продукти за около 2 лв правят чийзкейк, при това дунапренен. Не, не го правят от дунапрен за матраци. По филмите им не съм виждал да ползват матраци, май спят на земята.

В тая връзка се сетих за вица за японския самурай, дето си търсил помощник.

„Явили се трима за вакантното място- японец, кореец и евреин.

Самурая отворил една кутийка и пуснал една муха във въздуха.

Корееца, извадил меча, замахнал във въздуха и прибрал меча си. Самурая останал доволен- мухата била обезглавена.

Била пусната втора муха. Японеца, извадил меча, замахнал два пъти и го прибрал. Самурай ахнал- мухата останала без двете си крила.

Евреина отначало решил да се откаже, шашнат от двамата си конкурента. След това решил да се пробва- все ще измисли нещо.

Самурая пуснал трета муха. Евреина развъртял меча си във въздуха. След серия от удари, най- накрая го прибрал. Самурая хванал мухата и я огледал:

-       Съжалявам, но не виждам нищо.

Евреина отвърнал:

-       Ако погледнете по- внимателно, ще видите, че мухата е обрязана.”

 

Рецептата е от Интернет. До Япония, поне до сега, не съм стигнал. Е, аз и до Видин не съм стигнал, но това е друга тема.

 image

Продукти:

-   125 гр сирене „Крема”;

-   90 мл прясно мляко;

-   15 г масло;

-   30 гр брашно;

-   24 гр царевично нишесте;

-   3 яйца;

-   1 щ сол;

-   Ѕ ч.л. бакпулвер;

-   75 г захар;

-   сока и кората от Ѕ лимон.

 

Приготвяне:

 

Количеството на продуктите е толкова малко, че на пръв поглед, може да решите, че някой се подиграва с вас.

image

Включете фурната на 160 градуса.

Изцедете лимоновия сок. Настържете кората от лимона.

Внимателно счупете яйцата и разделете белтъците от жълтъците.

Разбийте с миксер белтъците със захарта и солта до гъст крем.

image

Разбийте маслото със сиренето „Крема”. Постепенно добавете лимоновия сок и кората от лимона. Добавете жълтъците един по един.

Добавете млякото. Оставете миксера и продължете с лъжца. В противен случай много малко материал ще остане в купата.

image

Пресейте брашното, нишестето и бакпулвера. Добавете ги в сместа и разбъркайте. Не се престаравайте.

Вземете съда за печене. Може и да е форма с отделящо се дъно, но трябва да го увиете в алуминиево фолио за да не влиза вода в него от водната баня. По- добре не опитвайте. Вземете метален съд и сложете от вътрешната страна фолио или хартия за печене за да изкарате по лесно кейка след опичането.

Излейте сместа в съда.

image

Сложете съда в друг съд с вода за да се пече на водна баня. Водата да стига поне до половината на съда с кейка.

Печете около 1 час без да отвяряте фурната.

Извадете кейка от съда. Освободето го от хартията за печене (фолиото). Охладете го.

Поднася се със сладко, пудра захар или залят с шоколад.

image

image




Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
1. odisey - Японски дунапренен чийзкейк
04.08.2012 13:54
Благодаря за рецептата.:) Ще го пробвам.:)
цитирай
2. mariyanaiv - Японски дунапренен чийзкейк
04.03.2013 19:15
Вече го изпробвахме и свърши за няколко минути :) Дори се съмнявах, че от толкова малко продукти ще излезе нещо качествено. Пак ще го повторим скоро :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: itcook
Категория: Рецепти
Прочетен: 694378
Постинги: 87
Коментари: 88
Гласове: 166
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031