Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.08.2012 21:39 - Пилешки дробчета по селски
Автор: itcook Категория: Рецепти   
Прочетен: 21648 Коментари: 16 Гласове:
15

Последна промяна: 24.11.2012 15:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Винаги съм се чудил защо тази рецепта се казва така- то пилешки дробчета и зеленчуци има и по магазините в града. Лично аз много харесвам резултата, особенно ако се комбинира с пържени картофи и студена бира или по- точно студенИ бирИ.

Не се лъжете да оставяте това ядене за следващия ден. Унищожете го в деня на готвенето му. След 24 часа започва да нагарча и си променя вкуса.

Като казах ядене, се сетих:

“Кой е ял от моята чиния?” - попита татко-мечок.

“Кой е ял от моята чиния?” - попита мама-мечок.

“Кой е ял от моята чиния?” - попита малкото мече.

И само Маша, гледайки говорещите мечки, разбра: “Трябва да отказвам тревата.”

 

Но вие не се отказвайте от нищо, тези дробчета са много добро мезе, а и за хапване стават.

„- Замезвай, кръстник, замезвай!

- Замезвам, замезвам.

- Какво замезваш, ти направо си хапваш!”

 image

Продукти:

-   500 гр пилешки дробчета;

-   300 гр гъби;

-   4-5 печени чушки;

-   3 средни глави лук;

-   брашно;

-   олио;

-   1 ч.ч. вино;

-   1 ч.ч. смлени домати;

-   сол;

-   черен пипер;

-   магданоз;

 

Приготвяне:

Обелвате печените чушки, ако сте ги пекли вие. Ако са от буркан- завиждам ви, няма да ги белете.

image

Нарежете чушките на парченца и ги сложете в тиган с малко олио да се позапържат. Махнете ги от тигана.

Почистете лука и го нарежете на средни парченца- около 1х1 см. Сложете го в тигана. Ако трябва добавете малко олио. Запържете.

Почистете гъбите. Нарежете ги на парченца около 1х1 см. Добавете ги в тигана.

image

Гъбите пускат вода. Нека тигана да стои на котлона  до като се изпари водата.

Отстранете зеленчуците от тигана. Постарайте се олиото да остане в тигана, до колкото може. Добавете още олио.

Нарежете дробчетата на две. Ако нямат приветлив вид, може да ги измиете с вода. После задължително се оставят да се поизсушат върху вестник. Ако вида им ви харесва, спестете си къпането им.

Оваляйте дробчетата в брашно. Мятайте ги в тигана да се пържат.

Сега започва интересният момент. Дробчетата имат навика да се пукат и да пръскат олио много ефектно. Ако искате- любувайте се на този момент, невероятен е. Ако желаете да си спестите олиото по стените на цялата кухня, покрийте тигана със капак за пържене или с вестник.

Пържете до пълна готовност. От време на време отлепяйте дробчетата от дъното.

image

Когато прецените, че тази част рецептата е изпълнена, сипете виното в тигана. Нека поври 2-3 минути под капак.

Добавете доматите и захлупете отново. Яденето трябва да ври около 10 минути.

Добавете зеленчуците.

image

Сложете сол и черен пипер. Разбъркайте и оставете да поври 1-2 минути.

image

Сервира се с магданоз и ледено студена бира. Марката е въпрос на вкус (за бирата става дума, не за магданоза).

Начало на моя блог | Менюто в моя блог

 




Гласувай:
15
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
1. minavamottuk - Изкушаваш ме...
05.08.2012 21:44
както го описваш ,бих хапнала дори неща ,които не обичам..с компания пък ,няма да усетя как ще прилапам всичко сервирано...
цитирай
2. tikoev - Само с една бира върви, но по няколко ...
05.08.2012 21:54
Само с една бира върви, но по няколко пъти! :) И повече магданоз! Много повече! Помага! :)
цитирай
3. itcook - Благодаря
05.08.2012 21:59
Изкушението е първата крачка към греха "minavamottuk" ;-) Но пък за това живеем ;-)
"tikoev" дано да не стигаме до там магданоза да ни помага ;-)))
цитирай
4. tikoev - Изкушението е първата крачка към ...
05.08.2012 22:02
itcook написа:
Изкушението е първата крачка към греха "minavamottuk" ;-) Но пък за това живеем ;-)
"tikoev" дано да не стигаме до там магданоза да ни помага ;-)))

Слухове, приятелю! Но нали имало и доза истина в тях. Не ми пречи все още...магданоза! :) И копъра обичам! :)
цитирай
5. анонимен - 666! СУПЕР
06.08.2012 11:10
....СУПЕР МАНЖИ...АРЕСА МИ....!
цитирай
6. muerte - Харе са ми, че описваш всяка стъпка.
06.08.2012 13:16
Иначе в традиционните рецептите все нещо липсва или се подразбира от самосебе си. И аз правя дробчета по селски, но ги пека на фурна, че жената много се мръщи на пържено. Нали са все на диети пустите му жени.
цитирай
7. анонимен - Ама как може да разпространявате ...
06.08.2012 13:32
Ама как може да разпространявате такава рецепта и ядете подобна глупост!???Пилешките дробчета... -след като знаете с каква химия хранят бройлерите...-направо сега са някаква отрова!!!Луди ли сте...??? или вече сте толкова болни и дебели,че изгледа на тялото ви е безразличен и гледате само да си напълните правото черво?!?!??
цитирай
8. itcook - Всеки избира с какво да се храни
06.08.2012 14:17
"анонимен - Ама как може да разпространявате ... "

Уважаеми, кажи ни само един продукт, в който да няма някаква химия. Във АБСОЛЮТНО всичко има химия. Дори сам да си садиш доматите в двора, то дъжда които ги вали е пълен с химикали. Почвата е заразена и т.н.
Остави ни да се храним както намерим за добре, а ти си се заблуждавай, че ядеш нещо чисто и недокоснато от химията ;-)

И мисля, че не съм нито болен, нито дебел (Височина- 186 см., Тегло 86 кг)
Излъгах. Малко съм болнав. Сецнах се преди няколко месеца и малко ме наболява кръста.
цитирай
9. анонимен - Сложи и малко морков, нарязан на ...
06.08.2012 15:45
Сложи и малко морков, нарязан на ивички .........ммммммммммммм ........мале както съм гладна ми идва да ги заръфам от монитора :))
цитирай
10. breeze - Предпочитам тенжерката под налягане.
06.08.2012 15:47
По-вкусно е, съкращава времето, универсална е.
цитирай
11. itcook - За тенжерката под налягане.
06.08.2012 16:44
"съкращава времето, универсална е."
Вярно е.

"По-вкусно е" - няма как да стане ;-) Точно заради универсалността. Всяко ядене си е уникално с уникална рецепта. С тенджерата под налягане се уеднаквява всичко. Така считам аз и не я ползвам, освен ако трябва да сваря някакво месо по- бързичко, но само него, а не цялото ядене.
При всичко щом съм изчел и изгледал, не съм срещал някой уважаващ себе си готвач да я ползва за готвене на цялата рецепта ;-)
Не че аз съм готвач де, но се опитвам ;-))
цитирай
12. ananji - по селски
06.08.2012 20:25
по селски се казват защото са с чесън :)))))
цитирай
13. tikoev - "съкращава времето, унив...
07.08.2012 12:51
itcook написа:
"съкращава времето, универсална е."
Вярно е.

"По-вкусно е" - няма как да стане ;-) Точно заради универсалността. Всяко ядене си е уникално с уникална рецепта. С тенджерата под налягане се уеднаквява всичко. Така считам аз и не я ползвам, освен ако трябва да сваря някакво месо по- бързичко, но само него, а не цялото ядене.
При всичко щом съм изчел и изгледал, не съм срещал някой уважаващ себе си готвач да я ползва за готвене на цялата рецепта ;-)
Не че аз съм готвач де, но се опитвам ;-))

Най-вкусните манджи си стават без херметическа. Иска си "къкрене", пържене, варене... и т.н. :) Изкуство!
цитирай
14. janabel - Това е селска рецепта за допотопен човек, нали?
12.08.2012 10:17
Има ли още хора дето не са разбрали, че пърженото е ВРЕДНО?
Мечтите за пържени картофки... умрели. Само бира ни остана, драги.
цитирай
15. alexs - IT и COOK някак си не се връзват не...
12.08.2012 21:20
IT и COOK някак си не се връзват нещата
цитирай
16. itcook - IT и COOK някак си ... ;-)
13.08.2012 10:04
alexs написа:
IT и COOK някак си не се връзват нещата

... защо мислиш така ;-)
Не виждам причината във времето между написването на два сорса за "омешам" нещо за ядене ;-)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: itcook
Категория: Рецепти
Прочетен: 578856
Постинги: 87
Коментари: 88
Гласове: 164
Архив
Календар
«  Юли, 2020  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031