Прочетен: 24932 Коментари: 16 Гласове:
Последна промяна: 24.11.2012 15:01
Винаги съм се чудил защо тази рецепта се казва така- то пилешки дробчета и зеленчуци има и по магазините в града. Лично аз много харесвам резултата, особенно ако се комбинира с пържени картофи и студена бира или по- точно студенИ бирИ.
Не се лъжете да оставяте това ядене за следващия ден. Унищожете го в деня на готвенето му. След 24 часа започва да нагарча и си променя вкуса.
Като казах ядене, се сетих:
“Кой е ял от моята чиния?” - попита татко-мечок.
“Кой е ял от моята чиния?” - попита мама-мечок.
“Кой е ял от моята чиния?” - попита малкото мече.
И само Маша, гледайки говорещите мечки, разбра: “Трябва да отказвам тревата.”
Но вие не се отказвайте от нищо, тези дробчета са много добро мезе, а и за хапване стават.
„- Замезвай, кръстник, замезвай!
- Замезвам, замезвам.
- Какво замезваш, ти направо си хапваш!”
Продукти:
- 500 гр пилешки дробчета;
- 300 гр гъби;
- 4-5 печени чушки;
- 3 средни глави лук;
- брашно;
- олио;
- 1 ч.ч. вино;
- 1 ч.ч. смлени домати;
- сол;
- черен пипер;
- магданоз;
Приготвяне:
Обелвате печените чушки, ако сте ги пекли вие. Ако са от буркан- завиждам ви, няма да ги белете.
Нарежете чушките на парченца и ги сложете в тиган с малко олио да се позапържат. Махнете ги от тигана.
Почистете лука и го нарежете на средни парченца- около 1х1 см. Сложете го в тигана. Ако трябва добавете малко олио. Запържете.
Почистете гъбите. Нарежете ги на парченца около 1х1 см. Добавете ги в тигана.
Гъбите пускат вода. Нека тигана да стои на котлона до като се изпари водата.
Отстранете зеленчуците от тигана. Постарайте се олиото да остане в тигана, до колкото може. Добавете още олио.
Нарежете дробчетата на две. Ако нямат приветлив вид, може да ги измиете с вода. После задължително се оставят да се поизсушат върху вестник. Ако вида им ви харесва, спестете си къпането им.
Оваляйте дробчетата в брашно. Мятайте ги в тигана да се пържат.
Сега започва интересният момент. Дробчетата имат навика да се пукат и да пръскат олио много ефектно. Ако искате- любувайте се на този момент, невероятен е. Ако желаете да си спестите олиото по стените на цялата кухня, покрийте тигана със капак за пържене или с вестник.
Пържете до пълна готовност. От време на време отлепяйте дробчетата от дъното.
Когато прецените, че тази част рецептата е изпълнена, сипете виното в тигана. Нека поври 2-3 минути под капак.
Добавете доматите и захлупете отново. Яденето трябва да ври около 10 минути.
Добавете зеленчуците.
Сложете сол и черен пипер. Разбъркайте и оставете да поври 1-2 минути.
Сервира се с магданоз и ледено студена бира. Марката е въпрос на вкус (за бирата става дума, не за магданоза).
Начало на моя блог | Менюто в моя блог
Русия(т) ке ни спАси (Гущер-ова)
ТУРСКАТА ТЕМА В ТВОРЧЕСТВОТО НА МОЦ...
"tikoev" дано да не стигаме до там магданоза да ни помага ;-)))
"tikoev" дано да не стигаме до там магданоза да ни помага ;-)))
Слухове, приятелю! Но нали имало и доза истина в тях. Не ми пречи все още...магданоза! :) И копъра обичам! :)
06.08.2012 11:10
06.08.2012 13:32
Уважаеми, кажи ни само един продукт, в който да няма някаква химия. Във АБСОЛЮТНО всичко има химия. Дори сам да си садиш доматите в двора, то дъжда които ги вали е пълен с химикали. Почвата е заразена и т.н.
Остави ни да се храним както намерим за добре, а ти си се заблуждавай, че ядеш нещо чисто и недокоснато от химията ;-)
И мисля, че не съм нито болен, нито дебел (Височина- 186 см., Тегло 86 кг)
Излъгах. Малко съм болнав. Сецнах се преди няколко месеца и малко ме наболява кръста.
06.08.2012 15:45
Вярно е.
"По-вкусно е" - няма как да стане ;-) Точно заради универсалността. Всяко ядене си е уникално с уникална рецепта. С тенджерата под налягане се уеднаквява всичко. Така считам аз и не я ползвам, освен ако трябва да сваря някакво месо по- бързичко, но само него, а не цялото ядене.
При всичко щом съм изчел и изгледал, не съм срещал някой уважаващ себе си готвач да я ползва за готвене на цялата рецепта ;-)
Не че аз съм готвач де, но се опитвам ;-))
Вярно е.
"По-вкусно е" - няма как да стане ;-) Точно заради универсалността. Всяко ядене си е уникално с уникална рецепта. С тенджерата под налягане се уеднаквява всичко. Така считам аз и не я ползвам, освен ако трябва да сваря някакво месо по- бързичко, но само него, а не цялото ядене.
При всичко щом съм изчел и изгледал, не съм срещал някой уважаващ себе си готвач да я ползва за готвене на цялата рецепта ;-)
Не че аз съм готвач де, но се опитвам ;-))
Най-вкусните манджи си стават без херметическа. Иска си "къкрене", пържене, варене... и т.н. :) Изкуство!
Мечтите за пържени картофки... умрели. Само бира ни остана, драги.
... защо мислиш така ;-)
Не виждам причината във времето между написването на два сорса за "омешам" нещо за ядене ;-)