Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.10.2012 23:01 - Шоколадов тарт
Автор: itcook Категория: Рецепти   
Прочетен: 2501 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 24.11.2012 14:55


Знаете ли какво е „тарт”? Според англо-българският речник, има две значения като съществително: „плодова пита” и „проститутка”. Веднага се стига до извода, че Шоколадов тарт означава Шоколадова плодова пита или Шоколадова проститутка. Имайки предвид, че в този сладкиш няма плодове, сами си правете изводите ...

Ровя си Нета за да намеря рецепта за нещо сладичко и фокусирам тази рецепта. Имам одобрението на моята принцеса, т.е. дъщеря ми и ... след 2 дена сладкиша е факт.

Вкуса на тарта е шоколадено шоколадов с лек привкус на шоколад. Като си отхапеш парченце и се разлива вкус на натурален шоколад по небцето ти. Послевкуса е неповторимо шоколадов. Хапва се бавно, за да се удължи шоколадовата магия във времето.

Ееех, закъде сме без Нета...и в тая „връзка”, ако искаш коренно да промениш живота си- просто не си плати интернета!

Или го плати и ... зарадвай любимите си хора с Шоколадов тарт ... и с цвете.

 

 

Продукти:

За тестото

-   1 ч.ч. брашно;

-   ј ч.ч. какао;

-   Ѕ ч.ч. пудра захар;

-   100 гр. студено масло;

-   1 жълтък;

-   1-2 с.л. студена вода;


За пълнежа:

-   300-350 гр. черен шоколад;

-   180 гр. масло;

-   2 жълтъка;

-   2 яйца;

-   2 с.л. захар;

-   1 с.л. какао;

-   Пудра захар за поръсване.

 image

Приготвяне:

В дълбок съд смесете какаото, брашното, захарта, маслото и жълтъка. Бързичко ги смесете и замесете тесто. Добавете водата. Омесете тестото и го съберете върху фолио.

image

Увийте тестото във фолиото и го оставете в хладилника. Нека да постои 30-40 минути.

Вземете тавичка с диаметър около 25 см. Намажете я с масло. Поръсете я с брашно.

Извадете тестото от хладилника. Разстилете го в тавичката. Трябва да покрие дъното и леко да е надигнато по края. По стените трябва да е около 1-2 см, не повече. Ако ви лепне по ръцете, от време на време, потапяйте ръцете в брашно. Постарайте се да не се накъса тестото.

image

Сложете съда с тестото в хладилника. Оставете го за 30 минути.

Включете фурната да загрее на 180 градуса.

След като извадете тестото от хладилника, покрийте го с фолио и го притеснете плътно до тестото. Сложете нещо тежко върху фолиото- чиния или нещо друго. Не знам защо е необходимо всичко това, но така е описано в сайта от където е рецептата.

Сложете тестото във фурната да се пече 15 минути. Махнете тежестите и фолиото. Оставете още 5 или повече минути. Трябва тестото да не е меко.

До като се пече блата е време за приготвяне на пълнежа. Разстопете на водна бяня маслото и шоколада. Оставете го да се охлади.

image

В това време разбийте жълтъците, яйцата и захарта с миксер докато побелее сместа. Добавете шоколада и какаото, но разбърквайте със шпатула или дървена лъжица.

image

Като се охлади блата, изсипете шоколадовата смес в него.

image

Сложете тавичката във фурната на 180 градуса. Необходими са около 20 минути. Шоколада леко се надува. Пълнежа не се стяга много, но не е и необходимо.

image

Оставете леко да изстине.

Поръсете с пудра захар.

image

Начало на моя блог | Менюто в моя блог




Тагове:   шоколад,   десерт,   рецепти,   тарт,


Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: itcook
Категория: Рецепти
Прочетен: 696064
Постинги: 87
Коментари: 88
Гласове: 166
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930