Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.05.2013 20:07 - Чийзкейк с бял шоколад
Автор: itcook Категория: Рецепти   
Прочетен: 3219 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 22.05.2013 20:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Добре е да се разбираш с колегите, ако не по служебни въпроси, то поне когато става дума за хапване. Днес, мислехме, мислехме и измислихме- яде ни се чийзкейк и то с бял шоколад.

Проверихме зодии, звезди, слънце, луна и т.н., всичко казваше „чийзкейк, чийзкейк, чийзкейк ...”. Речено – сторено. Събираме пари, купуваме продукти и ... аз се правя на майстор.

Има един момент, преди да се сложат яйцата, сместа е толкова вкусна, че може да се излапа за минутка. Опасен момент. Калява волята. Следващият момент е когато се вади сладкиша от хладилника-  дали да се облажиш с цял чийзкейки и да кажеш, че е изгорял или отново да каляваш волята. Трудно е.

На работа се раздава по една вилица за всеки и ... всички направо от съда за печене. Дори и за „Благодаря” няма време.

Ето и какво друго обсъждахме колегите:

„В обедна почивка сме. Някои пушат. Един от тях се оплаква:

- Тази седмица ще дойде тъщата, няма да може и да пуша даже.

Някой предлага:

- Пуши на балкона!

Тъжен отговор:

- Тя там ще живее...”

  image

Продукти:

- 1 пакет обикновенни бисквити (може и с какао);

- 500 гр сирене „Крема” (4 пакетчета);

- 200-250 гр бял шоколад;

- 2 яйца;

- ѕ ч.ч. захар;

- 2 ч.ч. квасена сметама (около 400 гр);

- 1 пак. масло;

- 2 ванилии.

image

Цена: около 14 лв

 Приготвяне:

 Включете фурната на 190  градуса, по възможност на долно греене и вентилатор.

Натрошете бисквитите. Аз ползвах мелачка за орехи. Супер бързо и удобно е.

image

Разстопете маслото. Може на водна баня, може и за 15-20 сек в микровълновата.

Смесете бисквитите и маслото. Разбъркайте добре. Трябва да се получи нещо като мокър пясък.

Сглобете съда с отделящо се дъно. Изсипете бисквитената смес в съда и разстилете. Използвайте супена лъжица и натискайте за да се слепне добре. Може да направите малко ръбче (около 2 см) в страни нагоре по  стените на съда.

image

Сложете във фурната за 10 минути. Извадете от фурната и оставете на хладно, за да изстине добре.

Разстопете шоколада на водна баня.

image

Разбийте яйцата с телена бъркалка.

image

Сложете в дълбок съд сиренето, захарта и ванилията. Разбийте добре с миксер.

image

При постоянно бъркане добавете разстопения шоколад. Добавете сметаната. Разбийте отново.

image

Добавете яйцата и леко разбъркайте с лъжица (не с миксер) до хомогенизиране.

Изсипете сместта върху блата.

image

Сложете във фурната и печете около 40- 45 минути. Ако започнат да се появяват малки кафеви петна от препечено , сложете вестник върху съда.

Когато вадите сладкиша от фурната, средата му трябва да изглежда леко сурова, т.е. да се поклаща като желе (или като някои женски органи). Ще трябва да обърна внимание, при разклащане, средата на моя чийзкейк на вибриращи предни горни или на задни долни органи прилича.

Оставете сладкиша да изстине добре, а след това – в хладилника. Трябва да постои няколко часа.

 Да станем приятели във Facebook: https://www.facebook.com/itcook




Тагове:   чийзкейк,   бял шоколад,


Гласувай:
5
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: itcook
Категория: Рецепти
Прочетен: 578827
Постинги: 87
Коментари: 88
Гласове: 164
Архив
Календар
«  Юли, 2020  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031