Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.11.2013 19:42 - Бг Суши
Автор: itcook Категория: Рецепти   
Прочетен: 5351 Коментари: 1 Гласове:
5

Последна промяна: 14.04.2014 11:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Бг Суши

(всички права запазени)

Суши може да е японска патентована марка, но кой казва, че в България не може да се модифицира. Речено сторено. Кой ще ходи да събира водорасли и после да ги пасе. Друго си е Бг палачинката. Става и за основа на Бг сушито.

Ако удурдисате пълнежа, гарантирам ви, че няма да ви стигнат. Опитайте и ще се изненадате от резултата. Не говорим за измислените „рулца по чешки” от вчерашни палачинки и руска салата останала от предната вечеря. Говоря за добре известния пълнеж на суши, но обвит в палачинка, т.е. Бг суши. Естествено, че може и да фантазирате и да променят пълнежа, както намерите за добре. Няма правила. Има само вкусно Бг суши.

Ето и още нещо свързано с японците:

„Японец е на гости в България. Домакинът го развежда насам-натам, запознава го с най-различни хора. Един от тях решил да си покаже колата на японеца:

- "Жигула" - на 27 години.

Японецът я гледа и казва:

- Хубава кола! Сам ли си я прави?”


Продукти за 12 палачинки

-  250 гр брашно;

-  250 мл мляко и 250 мл вода;

-  3-4 яйца;

-  2 щ. сол;

-  1 с.л. олио;

-  20 гр. масло (може да се замени с олио)

 image

Смесвате всичко и разбивате. Оставяте да си почине 30 мин., за да изчезнат бучките. После пак разбърквате и правите палачинките.   

Плънки:

1-ви вид

Задушен спанак, сирене, чесън, черен пипер, копър, кисело мляко (не е задължително) 

2-ри вид

Маринована риба, прясна краставица 

3-ти вид

Бекон (пушено месо), кисела краставичка 

4-ти вид

Маслини без костилка, бекон.

Разполовявате маслините на две. От бекона режете тънки лентички, с размер да могат да влязат в дупките на маслината. Нанизвате на една беконова лентичка, колкото можете половинки от маслини.

5-ти вид

Каквото ви дойде на акъла. Например: сирене и прясна чушка. Кашкавал и пресен домат. Ролца от раци и каквото решите. Руска салата и прясна чушка и т.н. 

Мажете палачинките с топено сирене. Една кутийка стига за 6-7 палачинки. Може би ще стане и с майонеза. Дори ще бъде по икономично.

Мажете ги целите, но много тънко.

Продуктите, които са за пълнежа ги слагате по диаметъра на палачинката.

Навивате от единия край и така до края. НЕ първо на две и после навиване.

Режете на шайби с дебелина около 1 см. Крайчетата ги отделяте или хапвате на момента, с цел дегустация.

image



Тагове:   риба,   суши,   палачинки,


Гласувай:
5
0



Спечели и ти от своя блог!
1. apostapostoloff - Сервира се с
14.11.2013 18:07
вълча салата от кайзер пастърма, луканка и свинско филе.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: itcook
Категория: Рецепти
Прочетен: 578781
Постинги: 87
Коментари: 88
Гласове: 164
Архив
Календар
«  Юли, 2020  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031