Прочетен: 6378 Коментари: 1 Гласове:
Последна промяна: 14.04.2014 11:17
Бг Суши
(всички права запазени)
Суши може да е японска патентована марка, но кой казва, че в България не може да се модифицира. Речено сторено. Кой ще ходи да събира водорасли и после да ги пасе. Друго си е Бг палачинката. Става и за основа на Бг сушито.
Ако удурдисате пълнежа, гарантирам ви, че няма да ви стигнат. Опитайте и ще се изненадате от резултата. Не говорим за измислените „рулца по чешки” от вчерашни палачинки и руска салата останала от предната вечеря. Говоря за добре известния пълнеж на суши, но обвит в палачинка, т.е. Бг суши. Естествено, че може и да фантазирате и да променят пълнежа, както намерите за добре. Няма правила. Има само вкусно Бг суши.
Ето и още нещо свързано с японците:
„Японец е на гости в България. Домакинът го развежда насам-натам, запознава го с най-различни хора. Един от тях решил да си покаже колата на японеца:
- "Жигула" - на 27 години.
Японецът я гледа и казва:
- Хубава кола! Сам ли си я прави?”
Продукти за 12 палачинки
- 250 гр брашно;
- 250 мл мляко и 250 мл вода;
- 3-4 яйца;
- 2 щ. сол;
- 1 с.л. олио;
- 20 гр. масло (може да се замени с олио)
Смесвате всичко и разбивате. Оставяте да си почине 30 мин., за да изчезнат бучките. После пак разбърквате и правите палачинките.
Плънки:
1-ви вид
Задушен спанак, сирене, чесън, черен пипер, копър, кисело мляко (не е задължително)
2-ри вид
Маринована риба, прясна краставица
3-ти вид
Бекон (пушено месо), кисела краставичка
4-ти вид
Маслини без костилка, бекон.
Разполовявате маслините на две. От бекона режете тънки лентички, с размер да могат да влязат в дупките на маслината. Нанизвате на една беконова лентичка, колкото можете половинки от маслини.
5-ти вид
Каквото ви дойде на акъла. Например: сирене и прясна чушка. Кашкавал и пресен домат. Ролца от раци и каквото решите. Руска салата и прясна чушка и т.н.
Мажете палачинките с топено сирене. Една кутийка стига за 6-7 палачинки. Може би ще стане и с майонеза. Дори ще бъде по икономично.
Мажете ги целите, но много тънко.
Продуктите, които са за пълнежа ги слагате по диаметъра на палачинката.
Навивате от единия край и така до края. НЕ първо на две и после навиване.
Режете на шайби с дебелина около 1 см. Крайчетата ги отделяте или хапвате на момента, с цел дегустация.
Yourprincess ..kakЪВ Пуетичен ЕЗик само....
Бяла риба с маслини и каперси върху карт...