Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.11.2013 21:13 - Шоколадов кекс с шоколад
Автор: itcook Категория: Рецепти   
Прочетен: 3817 Коментари: 0 Гласове:
7

Последна промяна: 29.03.2014 08:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Една от причините да правя сладкиши с мнооого шоколадов вкус е защото те са любимите на моята принцеса- дъщеря ми. Този път отново (защо ли не ме изненадва) поръчката беше за десерт със силно подчертан шоколадов вкус.

Казват, че когато ти трябва отговор на даден въпрос, винаги ще попаднеш на правилния човек, за да попиташ. Порових из Нета, отново попаднах на невероятния сайт на Йоли и … рецептата беше намерена. Не съм питал, то всичко си беше написано.

Резултата надхвърли очакванията. Но може ли да има шоколад в една рецепта и тя да бъде несполучлива. Но не прекалявайте с кексовете:

Мъж се обажда във фитнес център и пита:

- Колко трябва да е висок един мъж, който тежи 110 кг?...

- Към 2 метра.!..

Мъжът към жена си:

 - Видя ли! Нали ти казах. Не съм дебел - нисък съм.”

  image

 

Продукти:

- 180 г брашно;

- Ѕ ч.л. бакпулвер;

- Ѕ ч.л. сода;

- 2 ванилии;

- 3 яйца;

- 170 г захар;

- 150 г масло;

- 50 мл прясно мляко;

- 2 с.л. какао;

- 200 г черен шоколад;

- щипка сол

 

Приготвяне:

Включете фурната на 170 градуса.

Разтопете на водна баня половината от шоколада и маслото. Оставете да се охлади.

image

Разбийте много добре яйцата и захарта. Прибавете ванилията и щипката сол.

image

Пресейте заедно брашното, какаото, бакпулвера и содата.

image

При внимателно бъркане, добавете брашното и какаото към яйчената смес, а след това и прясното мляко. Накрая сложете маслото и шоколада.

Намаслете формата за кекс и я поръсете с брашно. Изсипете тестото във формата. Начупете другата половина от шоколада на парченца и го набодете върху повърхността на тестото така, че крайчетата му да се виждат. Ако го забодете много дълбоко, при печене ще падне на дъното.

image

Сложете кекса във фурната за около 25 до 35 минути. Проверявайте с клечка за зъби дали е изпечено тестото. Като спре да лепне по нея кекса, значи е готов. Не пресушавайте кекса, той трябва да остане с леко влажна вътрешност.

image

Постарайте се да не изядете кекса, до като го чакате да изстине.

Реклама: Колкото и добре да готвите винаги накрая следва ... почистване. Доверете се на професионалисите в почистването.



Тагове:   шоколад,   кекс,


Гласувай:
7
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: itcook
Категория: Рецепти
Прочетен: 501516
Постинги: 87
Коментари: 88
Гласове: 163
Архив
Календар
«  Октомври, 2018  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031