С малко практика и много любов се получават вкусотии. Може да потрябват и продукти, но нека не ставаме прозаични ;-)
Постинги в блога от Октомври, 2013 г.
13.10.2013 19:44 -
Торта „Наполеон” (Fr) или Крем пита (Bg)
Навсякъде пише, че името на този сладкиш идвало от френското произнасяне на името на град Неапол. Според мене Наполеон си е угаждал с него през дългия престой на о-в Света Елена. Защо и ние да не се поразглезим с него.
Преди време го пр...
Преди време го пр...
12.10.2013 20:48 -
Миди с картофи – рецепта за дипломна работа
Благодаря на Митко Стоянов за тази рецепта. Писах я „на крак” последния път, когато се видяхме. Става бавно, но резултата си струва. Запазва се вкуса на мидата, но и се съчетава с аромата на пушек от бекона, сладостта на лука...
12.10.2013 12:08 -
Пълнени пиперки с кюфтенца
Идват ви неочаквани гости. Шаш. Паника. Ети ви план за действие: слагате им фъстъци на масата. Нека хрупат- хем запълват времето, хем запълват и стомаха. После им правите долуописаната рецепта- изглежда оргинално (99% не са чували за нея...