Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.06.2012 07:10 - Палачинки – класика в жанра
Автор: itcook Категория: Рецепти   
Прочетен: 3827 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 06.09.2013 19:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Това не е обикновена рецепта за десерт. Това е рецепта за нещо, което едва ли има човек, който да не харесва. Всеки е ял палачинки, всеки обожава палачинки. Пълнежа е по- желание, но резултата е винаги невероятен.

Палачинката е вкусен спомен от миналото. Тя не е просто десерт, а е начин да изразиш отношение към някого. Бабите обичат внуците си и искат да ги зарадват с палачинки. Ароматни, вкусни, съблазнителни. Със шоколад или с бабиното сладко- няма значение. Аромата на това вълшебство сега те пренася назад във времето.

Палачинката не е само спомен, тя е и израз на чувства. Обичаш някого и му приготвяш палачинка. Ако нямаш достъчно думи за да изразиш отношение или просто искаш да изкажеш най- топли чувства, но без думи- приготвяш палачинка. Свиваш я с любов и шоколад, и я поднасяш с кафе. Послание е ясно.

От баба за внуци, от родител за деца, от мъж за жена или обратнo- палачинката си е класика в жанра.

Тази рецепта открих в Интернет. Палачинките стават много вкусни. Може би не е от най- икономичните, но кой ти говори за икономия, когато искаш да зарадваш някой или дори само себе си.

 image

Порции: Аз направих 12 броя. В сайта от където вземах рецептата пишеше 24 броя. Не знам от къде ги измислиха другите 12 броя.

 

Продукти:

-  250 гр брашно;

-  250 мл мляко и 250 мл вода;

-  3-4 яйца;

-  2 щ. сол;

-  1-2 пак. ванилия;

-  1 с.л. олио;

-  20 гр. масло;

- захар (на вкус).

 

Приготвяне:

Разделете жълтъците и белтъците на яйцата.Сложете жълтъците в дълбок съд, а белтъците в чаша. Разбийте жълтъците.

Сложете брашното в дълбок съд и направете кладенче в него. Изсипете жълтъците в него и разбъркайте. Добавете Ѕ от млякото. Разбъркайте добре.

Изсипете белтъците в съда от жълтъците и ги разбийте.

Добавете белтъците, олиото, разстопеното масло и захарта в съда с брашното. Продължете с разбъркването до като се хомогенизира всичко. Добавете останалото мляко и разбъркайте за последно.

image

Оставете сместта да си почине около 30 минути.

За опичането използвайте тиган с нисък борд. Има и специално направени тигани за палачинки, но не е задължително да го имате.

Изсипете смес колкото да покрие дъното на тигана- минимално количество. Печете от едната страна до като се отлепи палачинката от дъното.

image

Обръща се. Може да се обърне с ръка, а може и с онова характерно подхвърляне. Като придобие апетитен цвят, палачинката е готова.

image

Какво ще я правите от тука нататък, зависи от Вас. Аз я предпочитам с мед и орехи или с течен шоколад и банан.

image

image

image

Не забравяйте да я поднесете с усмивка, за да получите и вие такава. „Дружба начинается с улыбки”.




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: itcook
Категория: Рецепти
Прочетен: 695876
Постинги: 87
Коментари: 88
Гласове: 166
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930