
Прочетен: 17237 Коментари: 2 Гласове:
Последна промяна: 25.07.2012 10:09

Представявам ви рецептата за това което предлагат във всяко заведение като мезе на бирата. Може да го срещнете като „Хрупкави пилешки пръчици”, „Хрупкаво пилешко”, „Пилешки червейчета” (звучи малко зловещо) и какво ли още не. Вкуса е един, имената- много. Важното е да има бира.
Със семена вкуса е „по- така”. Със корнифлекс просто хрупка, а със семена има друг вкус. Може да си направите Чеснов сос и ... бирата няма да стигне.
„Събрали се двама приятели да пийнат и да си припомнят старите времена.
Седнали на масата и единият попитал:
- Е, какво ще пием? Ракия или вино?
- И бира!”
Естествено.
Не Нокиа, а бирата свързва хората.
Продукти:
- пилешки филе (гърди) или бон филе;
- 1 ч.ч. бира;
- 2-3 ч.ч. брашно;
- 2 яйца;
- „Подправка за скара и барбекю” на Picantina;
- олио;
- смес семена за хляб (мак, слънчоглед, сусам и др.);
- корнифлекс;
- сол;
- лют пипер (по желание).
Приготвяне:
Ако сте купили бон филе, нарежете го на две по дължина. Ако имате гърди (нямам предвид, че сте от женски пол, а че сте купили пилешки гърди), нарежете ги на лентички като на снимката.
За овкусяване ползвам „Подправка за скара и барбекю” на Picantina.
Не ми плащат за реклама, но не съм под ударите на СЕМ и за това ви давам и снимка на тази подправка. За мене е една от най- добрите за тези цели. Става за всякакви меса и е много вкусна. Това е смес от много подправки и разни химикали, но си я бива и я препоръчвам. Пък току виж ме видял някой от тази фирма и ме абонира до живот за нея, за това, че и правя реклама.
Ако обичате пикантно или дори люто, сега е момента да сложите лютия пипер.
Може да овкусите и с чесън на прах.
Правите паста „Патафри” (Pate a frire). Ползва се за панировка. За целта се използват 1 чаша бира, 1 чаша брашно и 2 яйца.
Изсипете брашното в дълбок съд и направете малко кладенче в него. Сложете яйцата в него. Естествено, че трябва да ги счупите и да ги ползвате без черупките. Би билo твърде идиотско да пуснете яйцата с черупките в брашното.
Разбъркайте с лъжица.
Добавете бирата и продължете да бъркате. Трябва да се получи не много гъста каша.
Загрейте олиото. В една чиния сложете 1-2 чаши брашно. В друга чиния сложете семките и в трета чиния сложете добре натрошения корнифлекс.
Майстърлака е следният. Вземете една пилешка лентичка. Слажете я в брашното. Оваляйте я хубаво, като муле в праха на село. След това я топнете в яйчната паста. После, оваляйте парчето в семената ИЛИ корнифлекса- по избор. Сложете парчето в олиото. Пържете до получаване на вкусен загар.
Редувайте семената и корнифлекса.
Това е всичко- просто и вкусно.
Как да купуваме подаръци за Коледа?
ЗАЩО НИКОГА НЯМА ДА СИ КУПЯ НЕЩО НА ИЗПЛ...