Прочетен: 3672 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 22.05.2013 20:20
Добре е да се разбираш с колегите, ако не по служебни въпроси, то поне когато става дума за хапване. Днес, мислехме, мислехме и измислихме- яде ни се чийзкейк и то с бял шоколад.
Проверихме зодии, звезди, слънце, луна и т.н., всичко казваше „чийзкейк, чийзкейк, чийзкейк ...”. Речено – сторено. Събираме пари, купуваме продукти и ... аз се правя на майстор.
Има един момент, преди да се сложат яйцата, сместа е толкова вкусна, че може да се излапа за минутка. Опасен момент. Калява волята. Следващият момент е когато се вади сладкиша от хладилника- дали да се облажиш с цял чийзкейки и да кажеш, че е изгорял или отново да каляваш волята. Трудно е.
На работа се раздава по една вилица за всеки и ... всички направо от съда за печене. Дори и за „Благодаря” няма време.
Ето и какво друго обсъждахме колегите:
„В обедна почивка сме. Някои пушат. Един от тях се оплаква:
- Тази седмица ще дойде тъщата, няма да може и да пуша даже.
Някой предлага:
- Пуши на балкона!
Тъжен отговор:
- Тя там ще живее...”
Продукти:
- 1 пакет обикновенни бисквити (може и с какао);
- 500 гр сирене „Крема” (4 пакетчета);
- 200-250 гр бял шоколад;
- 2 яйца;
- ѕ ч.ч. захар;
- 2 ч.ч. квасена сметама (около 400 гр);
- 1 пак. масло;
- 2 ванилии.
Цена: около 14 лв
Приготвяне:
Включете фурната на 190 градуса, по възможност на долно греене и вентилатор.
Натрошете бисквитите. Аз ползвах мелачка за орехи. Супер бързо и удобно е.
Разстопете маслото. Може на водна баня, може и за 15-20 сек в микровълновата.
Смесете бисквитите и маслото. Разбъркайте добре. Трябва да се получи нещо като мокър пясък.
Сглобете съда с отделящо се дъно. Изсипете бисквитената смес в съда и разстилете. Използвайте супена лъжица и натискайте за да се слепне добре. Може да направите малко ръбче (около 2 см) в страни нагоре по стените на съда.
Сложете във фурната за 10 минути. Извадете от фурната и оставете на хладно, за да изстине добре.
Разстопете шоколада на водна баня.
Разбийте яйцата с телена бъркалка.
Сложете в дълбок съд сиренето, захарта и ванилията. Разбийте добре с миксер.
При постоянно бъркане добавете разстопения шоколад. Добавете сметаната. Разбийте отново.
Добавете яйцата и леко разбъркайте с лъжица (не с миксер) до хомогенизиране.
Изсипете сместта върху блата.
Сложете във фурната и печете около 40- 45 минути. Ако започнат да се появяват малки кафеви петна от препечено , сложете вестник върху съда.
Когато вадите сладкиша от фурната, средата му трябва да изглежда леко сурова, т.е. да се поклаща като желе (или като някои женски органи). Ще трябва да обърна внимание, при разклащане, средата на моя чийзкейк на вибриращи предни горни или на задни долни органи прилича.
Оставете сладкиша да изстине добре, а след това – в хладилника. Трябва да постои няколко часа.
Да станем приятели във Facebook: https://www.facebook.com/itcook