Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.09.2015 15:36 - Трявна - Кулинарна разходка (Част 2 - ресторант "Калина Палас")
Автор: itcook Категория: Рецепти   
Прочетен: 2061 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 21.09.2015 18:33


Продължавам с моите преживявания в кулинарния свят на Трявна.

Вечерята ще е в хотела, в който сме отседнали - "Калина Палас". Има два ресторанта- стандартен и италиански.

Каним се цял след обед да хапваме нещо италианско. Идва време за вечеря и установяваме, че по някаква причина, италианския ресторант не работи. Добрата новина е, че в другия ресторант сервират менюто от италианския ресторант.

Настаняваме се на маса до прозореца с изглед от високо към Трявна (хотела е на един хълм, 200 м над града). Масата е за двама, но ние сме трима. Чакам да дойде някой за да попитам за трети стол, но такъв не се появява. Не искам да вземам стол от съседната маса, защото всички маси са аранжирани и не е удобно да развалям композицията.

Идва една сервитьорка с леко отнесен вид. Питам я за стол, а тя започва да ми предлага маса за четирима. Съвсем любезно я питам, каква е разликата дали ще вземе един от столовете от маса за 4-ма и тя ще остане за 3-ма или ние ще седнем на маса за 4-ма и ще остане едно свободно и неизползваемо място. Тя ме гледа, "ахъ-ахъ" да проговори. Тръгна на някъде и ме остави и мене замислен.

Чаках минута и реших, че не ми се стои прав за охранявам седящите и си вземах все пак стол от съседната маса. Язък за аранжировката.

Пристига друга сервитьорка с менюто. Помолваме и за италианското меню. Установяваме, че италианците ядат само паста и пици. Връщаме се към българското меню- познато и родно.

Поръчваме, Запеканка "Вега" (сещайте- зеленчукова) и бял боб със свинско филе и някаква салата.

Поискваме си менюто с питиетата за да прокараме по-лесно храната. Стигам до извода, че като цяло в Трявна не се славят с добри сервитьори. След като се седне в ресторанта би трябвало да предложат всички видове менюта, можех и да не зная за Италианското, например. А колкото до менюто с питиетата- сервитьорката губи- ходи като "преял кон" напред назад.

Храната е много добра- добре приготвена и вкусна. Боба беше невероятен. Имаше и два вида месо в него- свинско на малки парченца и препечен бекон. Запеканката също беше много добра, макар и само с картофи и броколи като представители на зеленчуковия свят.

Виното, от изба Поморие беше невероятно.

И в механата и в ресторанта нямаше музика- определено липсваше на обстановката.

Ресторанта е в хотел 4 звезди. Очакването от обслужването ми беше малко по-високо. Но както казах, силата на тревненските заведения не е в обслужването. Двете храни бяха в т.н. керамични керемиди. След прехвърляне в помощните чинии, керемидите остават празни. Няма кой да наблюдава масите за да бъдат махнати излишните посуда. Стоят си керемидите, пречат, но ако ние не извикахме сервитьорите, не знам до кога щяха да стоят. Ако това се случи в някоя кръчма, не бих го споменал, но това е ресторант към 4 звезден хотел, все пак.

Десерта беше от италианското меню- нещо с ябълки. Превъзходен вкус и аромат. В комбинация с последните глътки бяло вино беше неповторим завършек на вечерята.

А какъв вид имаше сача от съседната маса - перфектен. И как ухаеше.

Този ресторант ще го препоръчам на всички, споменавайки за плюсовите и минусите му.


Тагове:   механа,   Трявна,


Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: itcook
Категория: Рецепти
Прочетен: 694414
Постинги: 87
Коментари: 88
Гласове: 166
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031