Постинг
21.09.2015 15:38 -
Трявна - Кулинарна разходка (Част 3 - механа "Старата къща")
Автор: itcook
Категория: Рецепти
Прочетен: 3506 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 21.09.2015 18:18
Прочетен: 3506 Коментари: 0 Гласове:
3
Последна промяна: 21.09.2015 18:18
Време е за обяд и аз продължавам с личната си оценка за Тревненските заведения.
След като се "опарихме" от вчерашната механа решаваме този път да не действаме на сляпо. В Интернет, като цяло, няма добри отзиви за Тревненските заведения. Има три, за които може и да се намерят добри отзиви - едно от тях е механа "Старата къща". Намира се като се тръгне от Общината в посока обратна на улицата на занаятите, т.е. не към Гърбавия мост и кулата, а в обратна посока, към площада и Читалнята. Преминава се по голям, съвременен мост с улица за коли и на 100 м след него в дясно.
Няма лятна градина, а механата цялата е покрита. Това не пречи да бъде много прохладно и приятно. Обстановката е красива и уютна.
Сервитьорките са като пчелички- много бързи и работливи. Менюто е безкрайно голямо- има 3 листа със салати.
Поръчваме отново салата, пилешка супа, картофи соте и пърленка, и нещо ново- печена пъстърва. За пиене ... и айрян.
Любителя на супата остана очарован- била вкусна с много материал в нея, включително и пилешко месо.
Айряна на различните места го правят различно. Тука беше перфектен- плътен (т.е. с разумно количество вода) и без парченца от млякото. С две думи- вкусен.
Салатата и имаше външен вид като за изложение. Вкуса и беше добър. Не казвам отличен защото нямаше дресинг, които да я овкуси максимално.
Пъстървата беше отлична на грамаж, опеченост и вкус. Препоръчвам я.
Картофите соте ... еех, явно в Трявна не знаят какво е картофи соте. Това което ми донесоха беше много добро, но не бяха картофи соте. Бяха просто пържени пресни картофи с чесън и копър. Но пък бяха добра гарнитура на пъстървата.
Понеже споменах, че сервитьорките са бързи, ето пример. Поръчах си наливна бира. Донесоха я за около 10 секунди. Не знам как го направиха. Извинявам се, че в предната публикация казах не добри думи за сервитьорите в Трявна - имало и отличници.
Съжалявам, че нямаше как да опитам и нещо друго от менюто им- всичко изглеждаше невероятно.
Ако стигнете някога до Трявна,посетете механа "Старата къща". На пътя от Велико търново, преди площада на общината.
Установих, че местните нещо не я долюбват.
Излизайки от механата до мене спря автобус с туристи, които явно бяха много гладни. Слизайки от автобуса веднага заразпитваха за заведения. Две жени питаха една тревненка. Тя има каза да отидат към центъра на града. Минаха покрай мене и се яз се намесих, като им препоръчай механа "Старата къща". Тревненката злобно ме изгледа и промърмори нещо, че там нямало градина.
Явно имаше роднини из другите кръчми и "Старата къща" им вземеаше клиентите. Какво да се прави- нека се тровят със сурови пърленки и недопечени кюфтета. Хората са казали "Не слушай старило, а слушай патило". Аз бях си патил , а тревненката си беше дърта, но "когато сам си го направиш и Господ не може да ти помогне ...
След като се "опарихме" от вчерашната механа решаваме този път да не действаме на сляпо. В Интернет, като цяло, няма добри отзиви за Тревненските заведения. Има три, за които може и да се намерят добри отзиви - едно от тях е механа "Старата къща". Намира се като се тръгне от Общината в посока обратна на улицата на занаятите, т.е. не към Гърбавия мост и кулата, а в обратна посока, към площада и Читалнята. Преминава се по голям, съвременен мост с улица за коли и на 100 м след него в дясно.
Няма лятна градина, а механата цялата е покрита. Това не пречи да бъде много прохладно и приятно. Обстановката е красива и уютна.
Сервитьорките са като пчелички- много бързи и работливи. Менюто е безкрайно голямо- има 3 листа със салати.
Поръчваме отново салата, пилешка супа, картофи соте и пърленка, и нещо ново- печена пъстърва. За пиене ... и айрян.
Любителя на супата остана очарован- била вкусна с много материал в нея, включително и пилешко месо.
Айряна на различните места го правят различно. Тука беше перфектен- плътен (т.е. с разумно количество вода) и без парченца от млякото. С две думи- вкусен.
Салатата и имаше външен вид като за изложение. Вкуса и беше добър. Не казвам отличен защото нямаше дресинг, които да я овкуси максимално.
Пъстървата беше отлична на грамаж, опеченост и вкус. Препоръчвам я.
Картофите соте ... еех, явно в Трявна не знаят какво е картофи соте. Това което ми донесоха беше много добро, но не бяха картофи соте. Бяха просто пържени пресни картофи с чесън и копър. Но пък бяха добра гарнитура на пъстървата.
Понеже споменах, че сервитьорките са бързи, ето пример. Поръчах си наливна бира. Донесоха я за около 10 секунди. Не знам как го направиха. Извинявам се, че в предната публикация казах не добри думи за сервитьорите в Трявна - имало и отличници.
Съжалявам, че нямаше как да опитам и нещо друго от менюто им- всичко изглеждаше невероятно.
Ако стигнете някога до Трявна,посетете механа "Старата къща". На пътя от Велико търново, преди площада на общината.
Установих, че местните нещо не я долюбват.
Излизайки от механата до мене спря автобус с туристи, които явно бяха много гладни. Слизайки от автобуса веднага заразпитваха за заведения. Две жени питаха една тревненка. Тя има каза да отидат към центъра на града. Минаха покрай мене и се яз се намесих, като им препоръчай механа "Старата къща". Тревненката злобно ме изгледа и промърмори нещо, че там нямало градина.
Явно имаше роднини из другите кръчми и "Старата къща" им вземеаше клиентите. Какво да се прави- нека се тровят със сурови пърленки и недопечени кюфтета. Хората са казали "Не слушай старило, а слушай патило". Аз бях си патил , а тревненката си беше дърта, но "когато сам си го направиш и Господ не може да ти помогне ...
Допитване по някои недовършени публикаци...
Райково: защо едно родопско село носи им...
Из Тревненска планина-с. РАЙКОВЦИ-хижа Г...
Райково: защо едно родопско село носи им...
Из Тревненска планина-с. РАЙКОВЦИ-хижа Г...
Следващ постинг
Предишен постинг
Няма коментари