Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.05.2012 08:27 - Пиле по испански
Автор: itcook Категория: Рецепти   
Прочетен: 5889 Коментари: 1 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Чувствам се като Нютон. Не, нищо не ми е паднало на главата -макар, че някой може и да твърди подобно нещо. „Чисто и просто” чувствам се като откривател. Тази рецепта сам си я измислих, макар и повлиян от средиземноморската кухня. Сигурен съм, че едва ли някой испанец е чувал за нея.

Някога ходихме семейно в един ресторант в Бургас, който предлагаше испанска кухня. Вечеряхме пиле със зеленчуци в сач. Много ни хареса. След много време реших да се опитам да направя същата рецепта. Направих долуописаната рецепта и в къщи много я харесаха, макар че казаха, че няма нищо общо с оргинала. Така и остана името – „Пиле по испански”.

Рецептата е бърза, лесна и много вкусна. Леко киселичка, много добре върви с вино или бира.

image

 Порции: 4 броя

Време за приготвяне: 30 минути

Продукти:

-   2-3 половинки пилешки гърди;

-   5-6 моркова;

-   2/3 буркан кисели краставички;

-   1 ч.ч. царевица или по-малко;

-   1 ч.ч. пюре от домати;

-   5 с.л. олио;

-   Черен пипер;

-   Сол;

-   Магданоз (по желание);

-   Лют пипер (по желание).

 Приготвяне:

Нарежете пилешките гърди на ленти около 1 см, а след това лентите на хапки.

image

Сложете олиото в тиган, а тигана на котлона. Добавете пелешкото. Сложете капак. То започва да си пуска водата и се задушава. Необходими са му около 10 мин.

В това време изчистете морковите и ги нарежете на кръгчета.

image

Добавете ги към пилешкото. Задушавайте ги 5 минути.

Нарежете киселите краставичките на кръгчета.

image

Прибавете ги в тигана. Задушавайте ги 5 минути.

Красота- бяло, червено, зелено.

image

Добавете царевицата и пюрето. Ако пюрето е гъсто, сложете 2-3 с.л. вода.

image

Сложете черния пипер и ако желаете лютивия пипер. Опитайте преди да сложете сол, защото, ако краставичките са солени, може и да няма нужда от сол.

Не слагайте капак, за да изври течността. След 10 минути яденето е готово.

Сервирайте поръсено с магданоз.

image




Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
1. anaevada - Звучи супер!
22.08.2012 22:36
Звучи супер, особено щом е повлияно от средиземноморската кухня! :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: itcook
Категория: Рецепти
Прочетен: 696551
Постинги: 87
Коментари: 88
Гласове: 166
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930