С малко практика и много любов се получават вкусотии. Може да потрябват и продукти, но нека не ставаме прозаични ;-)
Постинги в блога от Ноември, 2012 г.
24.11.2012 13:21 -
Кюфтета по чирпански
Чирпан е наследник на древното римско селище Шерампол. Защо не са кръстили това ядене „Шерамполски кюфтета”? По друг начин звучи. Нали? Няма значение. И като „Чирпански” са вкусни.
Ако се замислим върху генезиса ...
Ако се замислим върху генезиса ...
18.11.2012 22:48 -
Торта с тиква
Ако някой ми беше казал, че торта може да се направи с тиква, нямаше да повярвам. Разглеждайки „Жълт труд” попаднах на рецептата. Стори ми се интересна. Експериментирах и не съжалявам. Получи се един много, много добър сладки...
13.11.2012 23:10 -
Мусака с патладжан (турска мусака)
Това ядене няма много общо с традиционната българска мусака освен, че се прави с кайма. Но това няма никакво значение. Вкусно е и разкрива една нотка от Ориента.
За мусаката казват, че е с арабски произход. Названието означавало &bdquo...
За мусаката казват, че е с арабски произход. Названието означавало &bdquo...
09.11.2012 19:51 -
Кюфтета „Строганов”
Граф Александър Строганов (1795-1891г) може и да не чувал за тези кюфтета, но рецептата си струва. Опитайте, може и да се почувствате като генерал-губернатор на Новоросия. Така приготвени, обикновенните кюфтенца придобиват един по- височ...